Home
 
gebruikersnaam  
 
wachtwoord  
Gegevens onthouden
 
     

 
   OVER UVDT

Innovatieprojecten UvdT2
Doelstelling
Innovatiethema's
Deelnemers UvdT1
Deelnemers UvdT2
Deelnemers UvdT3
Innovatieprojecten UvdT1
Innovatieprojecten UvdT2
Innovatieprojecten UvdT3
Organisatie
Kennispartners
Leveranciers
Vragen en opmerkingen
Innovatieprojecten en cases UvdT1

UvdT 1-project: Groove.me

Een coalitie van twee bedrijven, actief in de educatieve sector, ontwikkelde een lesmethode Engels onder de naam 
Groove.me, waaraan de leerlingen zelf input kunnen geven via de sociale media.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Educatieve versie van Collapsus

Codename Future, ontwikkelaar van innovatief, activerend digitaal lesmateriaal, en productiebedrijf Submarine, hebben in hun collectieve innovatieproject een online applicatie, c.q. een educatieve versie ontwikkeld van een multimediale “experience”, namelijk Collapsus, ook wel the energie risk conspiracy genoemd.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Instant website met enterprise CMS

Twee uitgevers van vakinformatie hebben in het kader van “Uitgeverij van de Toekomst I” gezamenlijk een crossmediaal platform ontwikkeld en dit gecombineerd met de innovatie van het uitgeefproces en de redactionele workflow.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Internationale website en nieuwsbriefmodule

Speciaal gericht op de online uitgave e-commerefacts is een internationale website en nieuwsbrief op het gebied van cross border e-commerce ontworpen, ontwikkeld en gerealiseerd. Het daartoe speciaal gebouwde content management systeem biedt de mogelijkheid om in drie talen te publiceren.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Mobiele site met content alliantie

In een collectief innovatieproject van Urban Connect en De Groene Amsterdammer werd een crossmediaal content-, verkoop- en distributiekanaal ontwikkeld.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Model voor content sharing

Twee crossmediale uitgevers op de markt van consumenten elektronica, in feite concurrenten die elkaar in de praktijk aanvullen qua content, hebben gezamenlijk een model voor content sharing ontwikkeld.

Scala 15.12.38

In het project is onderzocht of de mogelijkheid bestaat tot co-creatie door het delen van content en hoe dit praktisch en technisch op een efficiënte manier gerealiseerd kan worden. Uitgangspunt daarbij was dat de veiligheid en identiteit van de beide organisaties behouden blijft, maar er toch voldoende informatie gedeeld kan worden.

Nadat een analyse was uitgevoerd hoe dit zo optimaal mogelijk ingericht kon worden, is een model ontworpen voor content sharing. In een technische samenwerking zijn beide partijen met behulp van geautomatiseerde software tot concrete contentdeling gekomen. Daardoor is het voorde twee bedrijven nu mogelijk om bestanden gemakkelijk, veilig en op efficiënte manier te delen.

Het project resulteerde in een aanzienlijke kostenreductie bij beide bedrijven, de optimalisatie van het CRM, de implementatie van een geautomatiseerd content sharing systeem, en een nauwere samenwerking tussen de beide ondernemingen.

HHlogo-290x166

 

Onderdeel van het project van Uitgeverij Scala vormde ook de ontwikkeling van online en mobiele spin-offs die de bladen crossmediaal versterken. Zo werd een digitale Hobbypas ontwikkeld die abonnees na inloggen op de website gepersonaliseerd kunnen printen; met de pas krijgen zij korting bij hobbywinkels en samenwerkingspartners. De pas is gelinkt aan de eveneens nieuw ontwikkelde Store locator, waarmee abonnees online kunnen zien waar de dichtstbijzijnde hobbywinkels zich bevinden. Tevens is de website van het blad HobbyHandig geheel opnieuw ontwikkeld en geschikt gemaakt voor mobiel, sociale media en online advertising.

Het project werd uitgevoerd door Uitgeverij Scala BV en Magenta Publishing.
Uitgeverij Scala BV is crossmediaal uitgever van special interest tijdschriften. Bekende titels zijn Digital Movie, Media Detail, Hobby Handig, Creatief met Kaarten, Railhobby en Poppenhuizen & Miniaturen.
Magenta Publishing is leverancier van vakinformatie in de domeinen telecom, ICT en office. Het bedrijf is uitgever van magazines, websites, e-mail nieuwsbrieven en events.

terug 

UvdT 1-project: Online mobiel registratiesysteem voor congressen

In een innovatieproject hebben Magenta Publishing en Jakajima samengewerkt aan de ontwikkeling, koppeling en online toepassing van specifieke congressoftware in combinatie met het gebruik van sociale media. Het systeem werd ontwikkeld ten behoeve van de registratie en logistiek van het E-reading and Tablet Event.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Platform voor licenties

Een coalitie van twee bedrijven binnen “Uitgeverij van de Toekomst I” richtte zich op de ontwikkeling en creatie van een online licentie/rechten tool. Het project resulteerde in een crossmediaal distributiekanaal, in combinatie met een online applicatie.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Profiel pagina

In een gezamenlijk project hebben Emerce BV en Villamedia Uitgeverij BV voor hun community een profiel omgeving gecreëerd rondom een centrale database.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Search Engine marketing-dienst voor MKB

Brancheorganisatie en uitgever van vakinformatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en vakbladuitgeverij MYbusinessmedia ontwikkelden gezamenlijk een online applicatie en adviesdienst gericht op b-2-b, namelijk een Search Engine Marketing-dienst voor MKB-bedrijven. 

lees meer >>> 

       
 
 
Uitgeverij van de Toekomst | Stationsplein 28 | 1382 AD Weesp | T: 0294 - 41 09 19 | E: info@uvdt.nl | I: www.uvdt.nl


Disclaimer


© 2011, UVDT. All rights reserved.