Home
 
gebruikersnaam  
 
wachtwoord  
Gegevens onthouden
 
     

 
   OVER UVDT

Innovatieprojecten UvdT2
Doelstelling
Innovatiethema's
Deelnemers UvdT1
Deelnemers UvdT2
Deelnemers UvdT3
Innovatieprojecten UvdT1
Innovatieprojecten UvdT2
Innovatieprojecten UvdT3
Organisatie
Kennispartners
Leveranciers
Vragen en opmerkingen
Innovatieprojecten en cases UvdT1

UvdT 1-project: Groove.me

Een coalitie van twee bedrijven, actief in de educatieve sector, ontwikkelde een lesmethode Engels onder de naam 
Groove.me, waaraan de leerlingen zelf input kunnen geven via de sociale media.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Educatieve versie van Collapsus

Codename Future, ontwikkelaar van innovatief, activerend digitaal lesmateriaal, en productiebedrijf Submarine, hebben in hun collectieve innovatieproject een online applicatie, c.q. een educatieve versie ontwikkeld van een multimediale “experience”, namelijk Collapsus, ook wel the energie risk conspiracy genoemd.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Instant website met enterprise CMS

Twee uitgevers van vakinformatie hebben in het kader van “Uitgeverij van de Toekomst I” gezamenlijk een crossmediaal platform ontwikkeld en dit gecombineerd met de innovatie van het uitgeefproces en de redactionele workflow.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Internationale website en nieuwsbriefmodule

Speciaal gericht op de online uitgave e-commerefacts is een internationale website en nieuwsbrief op het gebied van cross border e-commerce ontworpen, ontwikkeld en gerealiseerd. Het daartoe speciaal gebouwde content management systeem biedt de mogelijkheid om in drie talen te publiceren.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Mobiele site met content alliantie

In een collectief innovatieproject van Urban Connect en De Groene Amsterdammer werd een crossmediaal content-, verkoop- en distributiekanaal ontwikkeld.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Model voor content sharing

Twee crossmediale uitgevers op de markt van consumenten elektronica, in feite concurrenten die elkaar in de praktijk aanvullen qua content, hebben gezamenlijk een model voor content sharing ontwikkeld.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Online mobiel registratiesysteem voor congressen

In een innovatieproject hebben Magenta Publishing en Jakajima samengewerkt aan de ontwikkeling, koppeling en online toepassing van specifieke congressoftware in combinatie met het gebruik van sociale media. Het systeem werd ontwikkeld ten behoeve van de registratie en logistiek van het E-reading and Tablet Event.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Platform voor licenties

Een coalitie van twee bedrijven binnen “Uitgeverij van de Toekomst I” richtte zich op de ontwikkeling en creatie van een online licentie/rechten tool. Het project resulteerde in een crossmediaal distributiekanaal, in combinatie met een online applicatie.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Profiel pagina

In een gezamenlijk project hebben Emerce BV en Villamedia Uitgeverij BV voor hun community een profiel omgeving gecreëerd rondom een centrale database.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Search Engine marketing-dienst voor MKB

Brancheorganisatie en uitgever van vakinformatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en vakbladuitgeverij MYbusinessmedia ontwikkelden gezamenlijk een online applicatie en adviesdienst gericht op b-2-b, namelijk een Search Engine Marketing-dienst voor MKB-bedrijven.

SEO 

 

Het project had als doel het creëren van een internet marketingdienst voor MBK-bedrijven in een abonnementenmodel. Search is het enige groeiende omzetmodel in online sales en beide uitgeverijen wilden met deze nieuwe dienst inspelen op deze ontwikkeling.

In eerste instantie ontwikkelde MYbusinessmedia i.s.m. een technologiepartner een model voor de Search Engine Marketing-dienst voor MKB bedrijven, waarbij de kracht van de uitgeverij (merken, communities, onafhankelijke content) werd gecombineerd met internettechnologie. Om te onderzoeken of dit model schaalbaar is naar andere uitgeverijen realiseerden Transport en Logistiek Nederland en MYbusinessmedia samen een pilot. Eerst in kleine vorm onder drie koeriersbedrijven (leden van TLN), daarna in grotere vorm (een pilot in een deelmarkt van 300 koeriersbedrijven).

De uitkomsten van deze pilots onderschreven de mogelijkheid tot bredere schaalbaarheid van de ontwikkelde propositie naar andere uitgevers, die dit of zelfstandig kunnen uitrollen, of met behulp van de white label-aanpak van MYbusinessmedia kunnen uitrollen naar hun doelgroepen.

Het resultaat van het innovatietraject is een succesvolle innovatieve online applicatie en adviesdienst. Het perspectief voor TLN is dat met deze nieuwe dienst alle 5.500 ledenbedrijven kunnen worden benaderd, en dat uiteindelijk 30 tot 50% daadwerkelijk kan worden bediend, met een potentiële (extra) omzet van € 200.000 per jaar. Daardoor kan TLN zich nadrukkelijker manifesteren als kennisinstituut en leverancier van toegesneden producten en diensten voor de sector transport en logistiek.

MYbusinessmedia is er dankzij dit gezamenlijk ontwikkelde concept in geslaagd in korte tijd een aanzienlijke (nieuwe) omzet uit Search Engine Marketing-diensten voor het MKB te genereren.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is een brancheorganisatie die de belangen behartigt van meer dan 5.500 Nederlandse transportbedrijven en logistiek dienstverleners. TLN is uitgever van het tweewekelijkse magazine Transport en Logistiek, alsmede van wekelijkse e-bulletins, diverse websites, en vier magazines voor derden.
MYbusinessmedia BV is de vierde grootste uitgeverij van vakbladen in Nederland, met tientallen marktleidende vakbladen, websites en nieuwsbrieven. De producten en diensten zijn gericht op ondernemers en professionals in een tiental branches.

terug 

       
 
 
Uitgeverij van de Toekomst | Stationsplein 28 | 1382 AD Weesp | T: 0294 - 41 09 19 | E: info@uvdt.nl | I: www.uvdt.nl


Disclaimer


© 2011, UVDT. All rights reserved.