Home
 
gebruikersnaam  
 
wachtwoord  
Gegevens onthouden
 
     

 
   OVER UVDT

Innovatieprojecten UvdT2
Doelstelling
Innovatiethema's
Deelnemers UvdT1
Deelnemers UvdT2
Deelnemers UvdT3
Innovatieprojecten UvdT1
Innovatieprojecten UvdT2
Innovatieprojecten UvdT3
Organisatie
Kennispartners
Leveranciers
Vragen en opmerkingen
Innovatieprojecten en cases UvdT1

UvdT 1-project: Groove.me

Een coalitie van twee bedrijven, actief in de educatieve sector, ontwikkelde een lesmethode Engels onder de naam 
Groove.me, waaraan de leerlingen zelf input kunnen geven via de sociale media.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Educatieve versie van Collapsus

Codename Future, ontwikkelaar van innovatief, activerend digitaal lesmateriaal, en productiebedrijf Submarine, hebben in hun collectieve innovatieproject een online applicatie, c.q. een educatieve versie ontwikkeld van een multimediale “experience”, namelijk Collapsus, ook wel the energie risk conspiracy genoemd.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Instant website met enterprise CMS

Twee uitgevers van vakinformatie hebben in het kader van “Uitgeverij van de Toekomst I” gezamenlijk een crossmediaal platform ontwikkeld en dit gecombineerd met de innovatie van het uitgeefproces en de redactionele workflow.

Aeneas

De twee bedrijven hebben samen het content management en de contentverrijking ontwikkeld ten behoeve van een instant website (geheel gebaseerd op open source). Een instant website biedt uitgevers de mogelijkheid om voor een laag vast maandbedrag een volledige website voor een kennisplatform online te brengen. Zowel in collectiviteit als individueel hebben de twee uitgevers in dit traject het content managementsysteem ontwikkeld, alsmede de contentverrijking met inzet van sociale media. Het gebouwde systeem Dido is geen web-CMS maar een Enterprise CMS. Dido faciliteert zowel het content creatie proces als het content management. Uniek aan Dido is dat met bestaande content-eenheden nieuwe producten kunnen worden samengesteld. Daarmee kan sneller en meer klantgericht content geleverd worden. Deze content kan door metadatering en taxonomie ook beter ontsloten en gevonden worden.

De ontwikkeling van de nieuwsdatabase is gebaseerd op rss feeds uit enkele duizenden nieuwsbronnen. De database is zo opgebouwd dat de mogelijkheid bestaat om geautomatiseerd geselecteerde en gefilterde nieuwscontent op maat te produceren en deze in het systeem van de instant website in te laten lopen. Met het systeem kunnen beide uitgevers voor hun markt volledig geautomatiseerd relevante newsfeeds via een XML-feed in hun website plaatsen. Deze manier van content curatie leidt tot verbetering van de SEO.

Het resultaat van het project is dat partijen nu tegen vaste lage kosten de bouw en ontwikkeling van een uitgeefsite kunnen aanbieden en deze online kunnen brengen, voorzien van een automatische nieuwsvoorziening en een volledig content management systeem dat ook dient als content leverancier voor printproductie, andere websites of apps.

Het gezamenlijk ontwikkelde model wordt inmiddels door Nieuw Initiatief aan de markt aangeboden.

Het project is gerealiseerd door Æneas Uitgeverij van Vakinformatie en Uitgeverij Magenta.
Æneas is een onafhankelijke uitgeverij van vakinformatie gericht op de bouw- en energiewereld. De producten zijn kennisnetwerken voor de bouw, bestaande uit vakbladen, boeken, online diensten, events en web-tv.
Magenta Publishing is leverancier van vakinformatie in de domeinen telecom, ICT en office. Het bedrijf is uitgever van magazines, websites, e-mail nieuwsbrieven en events.

terug 

UvdT 1-project: Internationale website en nieuwsbriefmodule

Speciaal gericht op de online uitgave e-commerefacts is een internationale website en nieuwsbrief op het gebied van cross border e-commerce ontworpen, ontwikkeld en gerealiseerd. Het daartoe speciaal gebouwde content management systeem biedt de mogelijkheid om in drie talen te publiceren.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Mobiele site met content alliantie

In een collectief innovatieproject van Urban Connect en De Groene Amsterdammer werd een crossmediaal content-, verkoop- en distributiekanaal ontwikkeld.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Model voor content sharing

Twee crossmediale uitgevers op de markt van consumenten elektronica, in feite concurrenten die elkaar in de praktijk aanvullen qua content, hebben gezamenlijk een model voor content sharing ontwikkeld.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Online mobiel registratiesysteem voor congressen

In een innovatieproject hebben Magenta Publishing en Jakajima samengewerkt aan de ontwikkeling, koppeling en online toepassing van specifieke congressoftware in combinatie met het gebruik van sociale media. Het systeem werd ontwikkeld ten behoeve van de registratie en logistiek van het E-reading and Tablet Event.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Platform voor licenties

Een coalitie van twee bedrijven binnen “Uitgeverij van de Toekomst I” richtte zich op de ontwikkeling en creatie van een online licentie/rechten tool. Het project resulteerde in een crossmediaal distributiekanaal, in combinatie met een online applicatie.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Profiel pagina

In een gezamenlijk project hebben Emerce BV en Villamedia Uitgeverij BV voor hun community een profiel omgeving gecreëerd rondom een centrale database.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Search Engine marketing-dienst voor MKB

Brancheorganisatie en uitgever van vakinformatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en vakbladuitgeverij MYbusinessmedia ontwikkelden gezamenlijk een online applicatie en adviesdienst gericht op b-2-b, namelijk een Search Engine Marketing-dienst voor MKB-bedrijven. 

lees meer >>> 

       
 
 
Uitgeverij van de Toekomst | Stationsplein 28 | 1382 AD Weesp | T: 0294 - 41 09 19 | E: info@uvdt.nl | I: www.uvdt.nl


Disclaimer


© 2011, UVDT. All rights reserved.