Home
 
gebruikersnaam  
 
wachtwoord  
Gegevens onthouden
 
     

 
   OVER UVDT

Innovatieprojecten UvdT2
Doelstelling
Innovatiethema's
Deelnemers UvdT1
Deelnemers UvdT2
Deelnemers UvdT3
Innovatieprojecten UvdT1
Innovatieprojecten UvdT2
Innovatieprojecten UvdT3
Organisatie
Kennispartners
Leveranciers
Vragen en opmerkingen
Innovatieprojecten en cases UvdT1

UvdT 1-project: Groove.me

Een coalitie van twee bedrijven, actief in de educatieve sector, ontwikkelde een lesmethode Engels onder de naam 
Groove.me, waaraan de leerlingen zelf input kunnen geven via de sociale media.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Educatieve versie van Collapsus

Codename Future, ontwikkelaar van innovatief, activerend digitaal lesmateriaal, en productiebedrijf Submarine, hebben in hun collectieve innovatieproject een online applicatie, c.q. een educatieve versie ontwikkeld van een multimediale “experience”, namelijk Collapsus, ook wel the energie risk conspiracy genoemd.

Collapsus

 

Collapsus is een vorm van transmediale storytelling waarin interactiviteit, animatie, film, fictie en documentaire worden gecombineerd. Doordat het een combinatie van meerdere media is en bovendien interactief, wordt het een “experience” genoemd. Thema van Collapsus is de energievoorziening nu en in de toekomst. Zie www.collapsus.com.

Submarine heeft samen met Codename Future deze interactieve experience geschikt gemaakt voor het onderwijs en uitgebracht voor met name bovenbouw, havo en vwo.

Daarbij werd de experience technisch aangepast aan de wensen ten aanzien van het educatief ontwerp. Dat wil zeggen dat de productie geheel opnieuw werd geprogrammeerd, geordend en aangepast. Tevens werd de infrastructuur ontwikkeld waarmee de scholen de educatieve versie kunnen gebruiken, zoals o.a. inlogsysteem en de elektronische omgeving.

De experience is geschikt gemaakt voor het vak aardrijkskunde, geschiedenis en maatschappijleer. Er is voor de leerlingen context bij geschreven en gekoppeld aan de lesmethoden waar de docenten mee werken.

De systematiek en techniek die de twee bedrijven samen in dit project hebben ontwikkeld, gaan ze ook toepassen op experiences over andere actuele en voor het onderwijs relevante thema’s en onderwerpen. De samenwerking tussen de bedrijven is daarom gecontinueerd na afronding van het project binnen “Uitgeverij van de Toekomst I”. Het gezamenlijk gecreëerde aanbod van de ontwikkelde systematiek en techniek levert beide partijen nieuwe opdrachten van derden op.

Het project werd uitgevoerd door Codename Future en Submarine.
Codename Future maakt voor met name het voortgezet onderwijs innovatief, digitaal lesmateriaal rond belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van nieuwe media als smartphones, GPS, serious games, commerciële games en interactieve films.
Submarine is een productiebedrijf gespecialiseerd in documentaire en nieuwe mediaproducties. Het bedrijf onderzoekt de nieuwe en dynamische vormen van “visual storytelling” en richt zich op de toekomst van cinema.

terug 

UvdT 1-project: Instant website met enterprise CMS

Twee uitgevers van vakinformatie hebben in het kader van “Uitgeverij van de Toekomst I” gezamenlijk een crossmediaal platform ontwikkeld en dit gecombineerd met de innovatie van het uitgeefproces en de redactionele workflow.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Internationale website en nieuwsbriefmodule

Speciaal gericht op de online uitgave e-commerefacts is een internationale website en nieuwsbrief op het gebied van cross border e-commerce ontworpen, ontwikkeld en gerealiseerd. Het daartoe speciaal gebouwde content management systeem biedt de mogelijkheid om in drie talen te publiceren.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Mobiele site met content alliantie

In een collectief innovatieproject van Urban Connect en De Groene Amsterdammer werd een crossmediaal content-, verkoop- en distributiekanaal ontwikkeld.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Model voor content sharing

Twee crossmediale uitgevers op de markt van consumenten elektronica, in feite concurrenten die elkaar in de praktijk aanvullen qua content, hebben gezamenlijk een model voor content sharing ontwikkeld.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Online mobiel registratiesysteem voor congressen

In een innovatieproject hebben Magenta Publishing en Jakajima samengewerkt aan de ontwikkeling, koppeling en online toepassing van specifieke congressoftware in combinatie met het gebruik van sociale media. Het systeem werd ontwikkeld ten behoeve van de registratie en logistiek van het E-reading and Tablet Event.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Platform voor licenties

Een coalitie van twee bedrijven binnen “Uitgeverij van de Toekomst I” richtte zich op de ontwikkeling en creatie van een online licentie/rechten tool. Het project resulteerde in een crossmediaal distributiekanaal, in combinatie met een online applicatie.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Profiel pagina

In een gezamenlijk project hebben Emerce BV en Villamedia Uitgeverij BV voor hun community een profiel omgeving gecreëerd rondom een centrale database.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Search Engine marketing-dienst voor MKB

Brancheorganisatie en uitgever van vakinformatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en vakbladuitgeverij MYbusinessmedia ontwikkelden gezamenlijk een online applicatie en adviesdienst gericht op b-2-b, namelijk een Search Engine Marketing-dienst voor MKB-bedrijven. 

lees meer >>> 

       
 
 
Uitgeverij van de Toekomst | Stationsplein 28 | 1382 AD Weesp | T: 0294 - 41 09 19 | E: info@uvdt.nl | I: www.uvdt.nl


Disclaimer


© 2011, UVDT. All rights reserved.