Home
 
gebruikersnaam  
 
wachtwoord  
Gegevens onthouden
 
     

 
   OVER UVDT

Innovatieprojecten UvdT2
Doelstelling
Innovatiethema's
Deelnemers UvdT1
Deelnemers UvdT2
Deelnemers UvdT3
Innovatieprojecten UvdT1
Innovatieprojecten UvdT2
Innovatieprojecten UvdT3
Organisatie
Kennispartners
Leveranciers
Vragen en opmerkingen

Innovatieprojecten en cases UvdT2

UvdT 2-project: Boekplug-in

Het collectieve innovatieproject van Icontact BV en Van Duuren Media betrof de ontwikkeling van een crossmediaal (e-)boekenplatform met online verkoop en distributie, de Boekplug-in.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: OOR Spotify app

In hun collectieve innovatieproject binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” realiseerden Argo Special Media B.V., Pinch BV en Noise BV een online en mobiele applicatie voor muziekliefhebbers.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Interactieve educatieve iBooks

Het collectieve innovatieproject van Lijn 43 en Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie behelsde de ontwikkeling van een crossmediaal e-learning platform met online verkoop en distributie.

Onder-de-grond

In dit project richtten NCWT en Lijn 43 zich op de ontwikkeling van een nieuw type uitgave (iBook) voor de iPad en een verkenning van de meerwaarde van een dergelijke uitgave in het voortgezet onderwijs.

Het collectief ontwikkelde daartoe een pilot met enkele proefhoofdstukken van twee volledig interactieve en educatieve iBooks. Het bijbehorend lesmateriaal werd speciaal ontwikkeld en met de iBooks en het lesmateriaal werd de pilot uitgevoerd op enkele middelbare scholen. De innovatie bestond uit het bewerken en interactief maken van content uit bestaande bronnen (o.a. Kennislink.nl), en deze content integreren in een educatieve tablet-uitgave die aansluit bij de leerdoelen van het voortgezet onderwijs en de gangbare lesmethoden.

Op 1 november 2013 lanceerden Lijn 43 en NEMO Uitgeverij het eerste volledig interactieve aardrijkskundeboek voor het voortgezet onderwijs. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse onderwijsdag van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap. Daarbij waren ruim 750 docenten aanwezig.

In drie hoofdstukken van samen 69 pagina’s behandelt het iBook ‘Onder de grond’ de geologische geschiedenis van Nederland, de biodiversiteit van de bovenste bodemlagen en wat er allemaal komt kijken bij ondergronds bouwen. Naast tekst en foto’s bevat ‘Onder de grond’ tientallen filmpjes, animaties, kaarten, infographics en 3D-modellen.

Het iBook is hier gratis beschikbaar.

Het Onderwijscentrum van de Vrije Universiteit ontwikkelde lesmateriaal voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Leraar24 maakte een videoverslag van een proefles op het Bonhoeffer College in Castricum.

BNR Nieuwsradio besteedde in de rubriek ‘Internet Vandaag’ aandacht aan het iBook.

Snel na lancering van het iBook ‘Onder de grond’ steeg het naar de eerste plek in de iTunes top-10 van gratis boeken. Binnen twee maanden werd het iBook ruim 4000 keer gedownload; het lesmateriaal werd 750 keer gedownload.

Tevens werd het iBook ‘De strijd tegen kanker’ ontwikkeld. Dit iBook is een diepgaand maar voor het brede publiek goed leesbaar digitaal boek over de laatste (wetenschappelijke) stand van zaken in het onderzoek naar kanker. Op basis van tien interviews met vooraanstaande Nederlandse onderzoekers biedt het een fascinerend inzicht in de biologie van deze ziekte en de therapieën van de toekomst.

‘De strijd tegen kanker’ gaat over Nederlands toponderzoek, maar is vooral een interactieve en multimediale reis door de cel en al haar eigenaardigheden.

Het iBook kwam tot stand met medewerking van Allesoverdna.nlStichting Biowetenschappen en Maatschappij en onderwijsbureau De Praktijk.

De officiële publicatie van het iBook ‘De strijd tegen kanker’ wordt verbonden aan een gemeenschappelijk promotieproject.

Lijn 43 is een communicatiebureau, gespecialiseerd in producties over wetenschap en techniek, zoals boeken, atlassen en smartphone apps. Vaak gaat het om het populariseren van wetenschappelijke kennis voor een groot publiek (bijv. de Bosatlas van Nederland Waterland).

Stichting NCWT  is actief op het gebied van science centrum NEMO, het Science Learning Center (SLC) en het Science Communication Centre (SCC).

   

terug 


UvdT 2-project: Stramien voor digitaal portaal met bordlessen

Boekie Boekie en Stichting Poem Express ontwikkelden binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” een stramien voor het creëren van een multimediaal digitaal platform met kwalitatief hoogwaardige literaire en kunstzinnige projecten voor kinderen en jongeren.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Blossom Books app

In hun collectieve innovatieproject binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” hebben Uitgeverij Kluitman en Gelling Publishing en Training een mobiele app ontwikkeld rondom het imprint Blossom Books, met integratie van social reading.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: E-learning platform voor docenten

In een collectief project binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” ontwikkelden Co-Piloten en NWST NeWSTories een crossmediaal e-learning platform met online verkoop en distributie, in combinatie met een nieuw uitgeefconcept en beheer van klantrelaties met inzet van CRM.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: FutureBase

In een collectief project binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” brachten Media Primair Uitgeverij, Contender BV en NWST NeWSTories bv de FutureBase tot stand.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Pilotproject klantomgeving

In een collectief project binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” hebben Uitgeverij Snor, Uitgeverij Mo’Media en Uitgeverij De Geus een pilotproject uitgevoerd gericht op het ontwikkelen en uitbreiden van de klantomgeving.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Event app

Het collectieve innovatieproject van Broadband TV News en Techwatch BV binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” behelsde de ontwikkeling van een event app.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Tijdschriftenwebshop met pre-order systeem

In een collectief project hebben Music Maker Media Group en Ode/The Optimist een tijdschriftenwebshop en een daarbij behorend pre-order systeem ontwikkeld.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Enterprise Service Bus

Tuxx.NL en Techwatch BV ontwikkelden binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” een webgebaseerde IT-architectuur waarmee websites ook in de toekomst eenvoudig uitbreidbaar zijn.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Video in magazine

In een collectief gericht op de innovatie van uitgeefprocessen, hebben Scope Business Media en Uitgeverij PS binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” een concept ontwikkeld voor het integreren van een videoplayer in een print magazine.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Prototype multimediale app

Het collectieve innovatieproject van Blue Flower Media en Yellowmind binnen het programma “Uitgeverij van de Toekomst 2” behelsde de ontwikkeling van een multimediaal prototype van een app gebaseerd op een verder te ontwikkelen digitaal distributieplatform.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Pakkettenmodule voor online kiosk

In een project gericht op de ontwikkeling van een crossmediaal verkoopkanaal, heeft Sellvia een pakkettenmodule ontwikkeld.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Inct platform

Inct Publishing ontwikkelde binnen het “Uitgeverij van de Toekomst 2”-traject een online kennis- en informatienetwerk, c.q. een online omgeving waarin op een vernieuwende wijze vakinformatie gepubliceerd kan worden.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Woordenschatapp

In een individueel traject heeft Gelling Publishing binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” een app ontwikkeld rond het fenomeen woordenschat. De woordenschatapp (als zodanig in de Appstore) is geschikt voor iPad en gekoppeld aan de website Woordenschatplus.

lees meer >>> 

       
 
 
Uitgeverij van de Toekomst | Stationsplein 28 | 1382 AD Weesp | T: 0294 - 41 09 19 | E: info@uvdt.nl | I: www.uvdt.nl


Disclaimer


© 2011, UVDT. All rights reserved.