Home
 
gebruikersnaam  
 
wachtwoord  
Gegevens onthouden
 
     

 
   OVER UVDT

Innovatieprojecten UvdT2
Doelstelling
Innovatiethema's
Deelnemers UvdT1
Deelnemers UvdT2
Deelnemers UvdT3
Innovatieprojecten UvdT1
Innovatieprojecten UvdT2
Innovatieprojecten UvdT3
Organisatie
Kennispartners
Leveranciers
Vragen en opmerkingen
Innovatieprojecten en cases UvdT3

E-commerce platform voor beleggers

Een dienstverlener op beleggingsgebied en een uitgever bundelden hun krachten en ontwikkelden een onafhankelijk crossmediaal kennis en e-commerce platform voor financiële producten en beleggingsfondsen.

lees meer >>> 

Cross-mediaal platform voor architectuur

Twee vakuitgevers op het gebied van architectuur ontwikkelden gezamenlijk een crossmediaal platform en community voor architectuur en stedenbouw.

lees meer >>> 

Wat gaan we doen?

Om toeristen en bewoners in het gebied Castricum aan Zee t/m Callantsoog beter te kunnen informeren, ontwikkelden twee bedrijven een crossmediaal contentplatform voor de Noord-Hollandse kuststrook.

lees meer >>> 

Crossmediale publieksagenda 

Drie regionale uitgevers ontwikkelden gezamenlijk een webbased CRM/CMS systeem waarin evenementen, uitgaan en shoppen in de publieksagenda aan elkaar worden gekoppeld.

lees meer >>> 

Crowdsourcing platform voor verandermanagement

In een collectief innovatieproject ontwikkelden twee bedrijven een crossmediaal crowdsourcing platform voor verandermanagement, leiderschap en innovatie.

lees meer >>> 

Platform voor web-to-print POD

In een collectief innovatieproject werd een web-to-print en printing-on-demand oplossing voor educatief materiaal en (algemene) boeken tot stand gebracht.

lees meer >>> 

Online platform met marketingmogelijkheden

Een gezamenlijk begonnen innovatieproject voor de ontwikkeling van een crossmediaal platform en app voor IT en industrie, leidde uiteindelijk tot de oprichting van een nieuwe onderneming, HortiLeads.

lees meer >>> 

E-commerce platform voor regionale retail

In een gezamenlijk innovatieproject ontwikkelden drie ondernemingen een crossmediaal e-commerce en contentplatform voor lokale en regionale retail.

lees meer >>> 

E-learning en videoplatform

Twee ondernemingen ontwikkelden in een collectief innovatieproject een cross-mediaal e-learning en videoplatform voor onderwijs en omroep.

Het project behelsde de ontwikkeling van een nieuw, innovatief educatief productportfolio bij het beeldmateriaal van NTR Schooltv. Doel was leerkrachten en scholen een geïntegreerd NTR Schooltv-pakket te bieden vanuit het uitgangspunt ‘Leren met beeld’. Met dit doel is eind 2012/begin 2013 een pilot uitgevoerd, waarbij Cliptoetsen werden aangeboden in het Schooltv-weekjournaal, zodat op maandagochtend het nieuws in de klas doorgenomen kon worden. Op basis van de in deze pilot opgedane ervaringen is het innovatieve productportfolio en het geïntegreerde educatieve pakket verder uitgewerkt, o.a. met interactieve diensten en digibordtoepassingen, en in de zomer van 2014 aan NTR Schooltv gepresenteerd. Eind 2014 kon daardoor met NTR een abonnement worden afgesloten voor het leveren van digitaal lesmateriaal bij een eerste Schooltv-programma.

EDG verwacht dat het afgeronde project een besparing in (productie-)kosten oplevert, alsmede een omzetstijging (+ 200%) door het leveren van het nieuwe productportfolio.

De kennis en ervaring die Camera Works met de pilot heeft opgedaan, zet het bedrijf inmiddels breder in bij haar dienstverlening op het gebied van interactieve video aan andere samenwerkende partijen als bibliotheken, ziekenhuizen en gemeenten. Camera Works werkt daarbij intensief samen met Sense Studio’s, een deelnemer van het IPC-project Uitgeverij van de Toekomst 1.


Het project werd gerealiseerd door EDG Media en Camera Works.

EDG Media is een uitgeverij die advies, mediaoplossingen, evenementen, webdiensten en (e-)distributie levert voor het onderwijs.

Camera Works/Movietrader is een productiemaatschappij gespecialiseerd in onderwijsinnovatie, multimedia projecten en bedrijfs- en educatieve films.

 
terug 

Platform en app voor MKB

Drie bedrijven ontwikkelden gezamenlijk een cross-mediaal platform en app voor zakelijke gebruikers en beslissers in MKB.

lees meer >>> 

Webplayer met e-commerce app

In een collectief innovatieproject ontwikkelde Rige Entertainment een app voor de ontsluiting van muziek- en radiogerelateerde mobiele content.

lees meer >>> 
       
 
 
Uitgeverij van de Toekomst | Stationsplein 28 | 1382 AD Weesp | T: 0294 - 41 09 19 | E: info@uvdt.nl | I: www.uvdt.nl


Disclaimer


© 2011, UVDT. All rights reserved.